Even voorstellen – Harry Stomp (Bear Bone)

 

De eerste jaren van mijn leven heb ik doorgebracht op Texel. De vrijheid en de prachtige natuur hebben een diepe indruk op me gemaakt. Ik heb vervolgens vele jaren op het ‘vasteland’ gewoond maar de hectiek en drukte gingen me steeds meer tegenstaan. Daarom ben ik in 2005 verhuisd naar het noorden. Ik kreeg direct het gevoel van thuiskomen. De rust en de ruimte alsmede het contact met de natuur en de mensen voelden aan als een warme deken. Ik heb toen mijn hobby van kristallen en mineralen weer opgepakt.

De verandering gaf me ook ruimte om met mezelf aan de slag te gaan. Ik heb een bewustzijnstraining gevolgd en kwam tevens in contact met het Sjamanisme. Dit resoneerde diep van binnen en ik wist meteen dat ik hier meer van wilde weten. Ik ben begonnen met een oriëntatie cursus waarbij sjamanen uit alle windstreken waren betrokken. Ik heb hierbij kennis gemaakt met Sjamanisme uit onder andere Siberië, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Voor mij was het heerlijk om met al deze richtingen binnen het Sjamanisme bezig te zijn.

Na deze oriëntatie heb ik de keuze gemaakt om me verder te verdiepen in het Siberische Sjamanisme. Ik heb de opleiding Sjamanistisch Genezer van Ahamkara gevolgd en hij heeft me alle kneepjes van het sjamanisme bijgebracht. Na de opleiding heb ik hem 3 jaar lang geassisteerd. Gedurende deze tijd heb ik veel geleerd over massages in al zijn vormen (o.a. orgaanmassage, bindweefselmassage), maar vooral in het volgen van je intuïtie. Ik weet nu dat ik daar op kan vertrouwen en pas dit dan ook dagelijks in allerlei situaties toe.

Een bijzondere ervaring heb ik gehad toen ik, in een groep met Ahamkara, een pelgrimstocht heb gemaakt naar het Altai gebergte. Deze hele tocht heb ik op blote voeten gelopen. Voor mij was dit een zeer belangrijk moment in mijn leven. Ik zag dat wilskracht gaat boven alles. Met mijn mind kon ik het voor elkaar krijgen gewoon om over rotsen en keien (groot en klein) en door weer en wind de gehele tocht op blote voeten te maken.

Bij terugkomst in Nederland al snel het idee opgepakt om meer met het sjamanisme en mijn liefde voor kristallen en mineralen te gaan doen. Eerst moest er echter nog veel verbouwd worden aan het huis om dit alles mogelijk te maken. Nu zijn we zo ver dat we daadwerkelijk aan de slag kunnen. De winkel en workshopruimte/behandelruimte zijn af. 

Ik heb inmiddels ruime ervaring opgedaan in intuïtieve massages, hotstone massages en het doen van rituelen en workshops. Graag verwelkom ik u dan ook in voor een bezoek aan onze winkel of voor een behandeling of een workshop.

Harry