Even voorstellen – Reintje Boonstra (Crystal Moon)

 

In 2007 kwam er voor de tweede keer een einde aan een langdurige relatie en was het voor mij tijd om eens grondig naar mijn leven te kijken. Na een jaar van denken, feesten, praten en voelen had ik besloten om mijn leven drastisch om te gooien.

Na 21 jaar werkzaam te zijn geweest als klinisch chemisch analist in het ziekenhuis nam ik ontslag en vertrok naar Malawi (Afrika) om daar ontwikkelingswerk te doen. Via de organisatie VSO kon ik aan de slag bij het Rumphi District Hospital voor ondersteuning van het laboratorium. Er was samen met het Ministry of Health een landelijk programma ontwikkeld om de laboratoria in het land naar een hoger plan te brengen. Tevens heb ik een kwaliteitsprogramma opgezet met alles wat te maken had met HIV Testing & Counseling waardoor ik veel in het district gereisd heb.

Ik was nog nooit in Afrika geweest en hoewel VSO mij grondig had voorbereid op mijn taak, en er een goede ondersteuning was in het land zelf, kwam ik toch voor zeer grote uitdagingen te staan. Het was een prachtig avontuur waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Ik heb dingen gedaan waarvan ik niet wist dat ik ze kon. Ik vraag mij ook wel eens af, wie van deze periode meer geleerd heeft, de vele medewerkers die ik onder mijn hoede had of ik zelf.

Indien er mensen zijn die meer willen lezen over mijn periode in Malawi dan staan op de volgende  link alle reisverslagen die ik heb gemaakt in die periode: https://rinaboonstra.waarbenjij.nu/reisverslagen/143760/mijn-eerste-reis/2

Na 3 jaar was het afgelopen en moest ik terug naar Nederland. Het succesvolle landelijke programma werd stop gezet door financiële perikelen. Ik was in die tijd erg onrustig en wilde meteen weer een ander project oppakken. De vrijheid en zelfstandigheid van het werk vond ik heerlijk maar op de een of andere manier lukte het me niet om weer naar het buitenland te vertrekken. Omdat er toch geld op de plank moest komen was ik ondertussen weer aan het werk in Nederland.

Ik bleef in die tijd erg onrustig want mijn hart was in Afrika en mijn lijf was in Nederland. In mijn kleine appartementje in de stad had ik veel tijd over en ik ging me steeds meer verdiepen in spiritualiteit. Ik deed een workshop over de Schumann resonantie, kwam in aanraking met het gedachtegoed van Healing Arts en ontving enkele initiaties van het Inca sjamanisme. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik een keus moest maken waar ik me zou vestigen en die keuze was Nederland.

Aansluitend schreef ik me in voor de jaarcursus Sjamanistisch Genezer van de Siberische sjamaan Ahamkara. Hier ontmoette ik Harry, de liefde van mijn leven. We hebben na de opleiding in een groep met Ahamkara de pelgrimstocht naar de heilige berg Belukha in de Altai gemaakt en aan de voet van deze berg heeft Harry mij ten huwelijk gevraagd. Ik voelde een diepe verbondenheid en gelukzaligheid en zei volmondig JA.

In de afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld in het sjamanisme. Verder heb ik me verdiept in kristallen en mineralen met de specialisatie Edelsteentherapie. Ook heb ik me enthousiast gestort op het natuurlijk samenstellen van schoonmaak- en verzorgingsproducten. Mijn volgende project is Kruidengeneeskunde en zelf mijn theekruiden planten en oogsten.

Ook ben ik in de afgelopen jaren diepe trauma’s uit mijn verleden (seksueel misbruik) tegengekomen. Het besef wat er in mijn kindertijd is gebeurt, heeft mijn hele wereld op zijn kop gezet. Het is een zwaar en donker pad geweest maar ik sta weer in het licht. Mijn psycholoog heeft me hierbij fantastisch geholpen maar ik realiseer me dat de liefde en het luisterend oor van partner en vrienden misschien nog wel veel belangrijker zijn geweest. Om die reden wil ik de slachtoffers van seksueel misbruik een hand toereiken door mijn expertise in te zetten voor een luisterend oor en eventueel advies. Ik voel met heel mijn hart dat dit mijn belangrijkste en dierbaarste project ooit is.

 Reintje